Er du over 18 år?

Du er desværre ikke gammel nok til at tilgå denne side

Bonnet-Gilmert

Grand Cru fra Oger på den helt lækre måde! 5. generation direkte fra en af de bedste byer i Cote des Blancs! 17 byer har status som Grand Cru, hvoraf Oger er en af dem. Oger er kendt for en fantastisk mineralitet, som også Bonnet-Gilmert viser i deres klasse champagner.

Sorter faldende

Tabel Liste

5 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

5 vare(r)

 

Den første i Gilmert familien til at begynde på det med champagne, var Emile Gilmert, som i 1910 startede et lille maison og solgte nogle få flasker. 10 år senere i 1920, overtog hans søn, Marcel ansvaret for produktionen. Men det var først i 1950’erne at huset fik sit nuværende navn, Bonnet-Gilmert, da Colette Gilmert giftede sig mig Robert Bonnet. 

Alle deres børn var involveret i produktionen, men det var især sønnen Denis, der stod for driften. Desværre døde Denis alt for tidligt, og hans kusine Aude Vauban, som er uddannet ønolog, trådte til og det er i dag ham, der sammen med sin kusine (Denis søster) Carla Bonnet, som driver Champagne Bonnet-Gilmert.  

Domænets 7 hektar vinmarker finder man hovedsageligt i Côte des Blancs Grand Cru kommunerne, og er fordelt mellem byerne Oger (2,1 hektar), Le Mesnil-sur-Oger (2,8 hektar), Avize (1,4 hektar) og Villeneuve-Renneville (0,7 hektar). Druerne fra Villeneuve-Renneville (Premier Cru), sælges fra og bruges ikke til engen produktionen. Man forsøger at have en så miljøvenlig tilgang til produktionen af champagne, som man synes er praktisk muligt og er derfor også certificeret Haute Valeur Environnementale. I kælderen bruger man en blanding af rustfri ståltanke og egetræsfade. Champagnerne fra Bonnet-Gilmert afspejler det terroir de vokser i og præsentere sig med en flot mineralitet og frisk frugt. Bestemt en stil som kalder på et glas til!