Er du over 18 år?

Du er desværre ikke gammel nok til at tilgå denne side

Geoffroy

Som så mange andre familier i Champagne, så har Geoffroy familien en lang historie som vinbønder i området, og deres rødder strækker sig helt tilbage til det 17. århundrede. Læs mere herunder.

Sorter faldende

Tabel Liste

3 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

3 vare(r)

Domænets moderne historie starter dog først med Roger Geoffroy og hans kone, Julienne i 1950’erne. Desværre dør Roger en alt for tidlig død og sønnen René tager over. I 1980’erne blev Jean-Baptiste Geoffroy en del af domænet og I 2008 valgte han at flytte vineriet og kontorer fra Cumières, til en ejendom i Aÿ, som har været i familiens eje siden det 19. århundrede.

Domænets bankende hjerte finder man dog stadig i Cumières, og de omkringliggende kommuner (Damery, Hautvillers, Fleury-la-Rivière) da det er her dets 14 hektar vinmarker ligger. Disse er fordelt på 35 parceller og beplantet med 24% Chardonnay, 34% Pinot Noir og 42% Meunier. Fokuset i marken er på at skabe et “sundt” miljø som vinstokkene trives i. Derfor er bruger man ikke herbicider, jorden pløjes i stedet og man planter forskelligt jorddække, der er med til at øge biodiversiteten. Man arbejder faktisk næsten økologisk, næsten det eneste der mangler er certificeringen, hvilket man ikke ønsker.

I kælderen arbejder man næsten kun ved hjælp af tyngdekraften, hvilket sikre en nænsom behandling af most og vin. Til gæringen og lagringen bruges en blanding af ståltanke og egetræsfade, med en større og større andel af nye fade. Den malolaktiske omdannelse blokeres som udgangspunkt altid og man bruger druemost til dosage, da Jean-Baptiste ikke synes at sukker giver den rigtige balance i hans vine. Stilen i vinene er fyldig men med en flot syre og nerve, man fornemmer tydeligt de solbeskinnede sydvendte skråninger og kridtholde undergrund omkring Cumières i hver en tår.

Er man til drikke venlige champagner med kant, så skal man ikke snyde sig selv for at stifte bekendtskab med Champagne Geoffroy.