Grongnet

Sorter faldende

Tabel Liste

3 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

3 vare(r)

Cécile er den femte, stolte tradition til at køre familiehuset efter sin tip-tip oldefar Edmond grundlagde det i 1885. Hendes forgænger og far Guy er stadig at finde for at videregive den værdifulde viden fra de fire foregående generationer. Tag dog ikke fejl: Cécile styrer slagets gang hos Grongnet og stakkels den, der forsøger at vride et hvilket som helst aspekt af vinfremstillingen ud af hendes talentfulde greb. Hun har en logisk tilgang til vinfremstilling, der i sidste ende respekterer miljøet, mens der produceres nogle yderst fine champagner, som fortjener større anerkendelse.

Grongnet ligger i Étoges med 18 hektarer lokale vinmarker bestående af 60% Chardonnay og 20% Pinot Noir og 20% Meunier. Deres fantastiske placering i Côte des Blancs gør Grongnet-vinene kraftfulde og frugtige. Heldigvis for resten af os, har Cécile tæmmet de rige vine og fremstillet et smukt udtryk for deres område. Når man taler om et hus, der har været en del af Côte des Blancs området siden slutningen af det 19. århundrede, er det ikke overraskende, at de er stiftende medlem af klubben Trésors de Champagne.

Spidser du ører, når du hører ’ultra brut’? Dette er et hus, der ikke går på kompromis med frugtkvalitet og som har meget lav dosage, hvis nogen overhovedet. Prestige cuvées nyder godt af fermentation i store foudres af egetræ (ligesom Selosse, Jacquesson og Krug), efterfuldt af en lang periode sur lies før dégorgement. Malolaktisk fermentation bruges meget sjældent, for at give vinene den flygtige glans.

FØLG VINTAGE CHAMPAGNE PÅ