Detaljer
Dette er husets basis cuvée, men der er ikke meget basis over den. Det er nemlig det man kalder en Blanc de Noirs, men lavet udelukkende på Meunier, hvilket hører til sjældenhederne i Champagne. Vinen gæres og lagres på store egetræstønder (foudres) på omkring 5000 liter. Gæringen forløber uden tilsætning af kultur gær, og det er vineriets naturlige flora der får lov til arbejde. Efter endt gæring får vinen lov til at ligge med bærmen i 6 til 7 måneder før den kommes på flaske. Dette er med til at bygge struktur, textur, og krop på vinen, og er hvad der sammen med Meuniers frugt drevene profil skaber denne super venlige og tilgængelige stil som champagnerne fra José Ardinat ofte har. Efter cirka 15 måneder sur lattes i kælderen degorgeres champagne og der tilsættes 8 g/L dosage, hvor sukker elementet kommer fra økologisk rørsukker. Champagnen har 46 mg/L total SO2, hvilket er et ganske moderat niveau.
Hvad smager det af?
Gule æbler dominere næsen og sammenbindes af noter af citronskal, kernehus, samt et let “kalket” udtryk der ligger under den fyldige frugt. Syren er stram og det æblet og kalket udtryk fra næsten går igen i munden og gøres her selskab af et afstemt hint af fad der svæver mellem det hele, og understøttes af sur lattes noter såsom hasselnødder og et strejf æblekerner.
Den fyldige frugt der indrammes af en flot syre og autolyse noter er med til at gøre denne champagne særdeles drikkevenlig.
Hvad spiser man til?
Christophe Ardinat anbefaler selv fjerkræ ledsaget af tørret abrikoser. Dette er vi sådan set enige i, men dog foreslår vi at man holder sig i den lidt lettere afdeling af fjerkræ, såsom kylling, og man kan med fordel også bruge æbler i stedet for tørret abrikoser.
Selvom den går glimrende til mad, så vil det næsten være synd ikke at bruge en så drikkevenlig champagne til alle lejligheder (også uden mad) hvor champagne bør være et fast indslag.