Joseph Loriot-Pagel

Sorter faldende

Tabel Liste

2 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

2 vare(r)

Familien har været vinavlere i seks generationer og respekterer traditionen. Loriot-foretagenet har rødder i Festigny og har eksisteret siden slutningen af det 19. århundrede.

Tip-oldefar Léopold Loriot (Jules Léopold Loriots søn, vinavler i Beaurepaire, som er forbundet med byen Festigny) var en af de første vinavlere i Champagne-regionen, der opbyggede sin vingård efter lusesygen ved at plante podede vinstokke i rækker. Efter sin tid i militæret i Bourgogne i slutningen af det 19. århundrede, hvor en stor del af vinmarkerne allerede var hærget af lusesygen, begyndte vinavlere at genplante deres vinstokke efter podning.

Da han vendte tilbage til Champagne, hvor lusesygen stadig hærgede, begyndte han at pode og genplante sine vinstokke, som han havde set det i Bourgogne. Han specialiserede sig i podning og planteskole.

Fra 1910 udstyrede han sig selv med en presse (den første i byen) og arbejdede på vegne af grossister. I 1919 var hans vinbrug fordelt på tre forskellige regioner.

Hans søn Germain Loriot (ekspert i podning) begyndte at fremstille og sælge sin vin i begyndelsen af 30’erne. I 1932 solgte han 1886 flasker og i 1937 var tallet 4894.

Far André Loriot har udviklet fremstilling og marketing siden 50’erne og har dedikeret sig selv til disse aktiviteter med kærlighed og kompromisløshed i over 40 år. I 1964 blev nye kældre udstyrede. I 1974 udstyrede han sig selv med en stadig traditionel presse (vores vinpresse er anerkendt for sin kvalitet).

Hvad angår Joseph Loriot, så fandt han sig til rette og overtog familiens vinbrug i 1980 sammen med sin kone Odile, som er datter af en vinavler og kommer fra Avize, der er registreret som ”Grand Cru” i hjertet af ”Côte des Blancs”. På dette tidspunkt udviklede de mærket: ”Champagne Joseph Loriot Pagel”.

Efter at have færdiggjort sine studier i vinfremstilling samt gennemført en professionel oplæring i Australien, sluttede deres søn Jean-Philippe Loriot sig til vinbruget i september 2006 og fortsatte det arbejde, som de havde startet, med stor entusiasme. Han er sjette generation.

  • BEGRUNDET VIN-DYRKNING

Familien bekymrer os om naturen, miljøet og mennesker. Derfor er deres gård en del af et begrundet vin-dyrkningsprogram.

  • BELIGGENHED OG OMRÅDE

Deres vingård er fordelt på fire byer i Marne la Vallée: Festigny, Mareuil le Port, Nesle Le Respons, Le Breuil og tre byer på La Côte des Blancs: Cramant, Avize og Oger, som er en del af den vingård som deres svigerfar Roger Pagel har anlagt. Det samlede areal for deres vinbrug er omkring 9 hektarer.

  • DRUESORTERNE SOM VINBRUGET INDEHOLDER

Deres vinbrug består af:

  • 69% Meunier Denne druesort giver champagnen smidighed og en frugtig smag, men også friskhed og lethed.
  • 17% Chardonnay En hvid druesort i Champagne-regionen. Det er druesorten for elegance og delikatesse.
  • 14% Pinot Noir Den giver vinen finesse, alkoholindhold og fyldighed.

 

FØLG VINTAGE CHAMPAGNE PÅ