Er du over 18 år?

Du er desværre ikke gammel nok til at tilgå denne side

Louis Dehu

Louis Dehu ligger i den lille by Venteuil cirka 10 kilometer vest for Epernay, i Vallée de la Marne. Domænet drives idag af Isabelle og Thierry, der producere omkring 70.000 flasker om året fra cirka 13 hektar i Venteuil og de omkringliggende byer.

Her nyder vinstokkene godt af en hovedsageligt sydlig eksponering, smat ler og kalkholdige jordbund, som resulterer i vine med god modenhed og intensitet. Isabelle og Thierrys tilgang til vitikultur er præget af en lav interventions tanke, hvor man har stor fokus på biodiversitet og sprøjter minimalt. Selvom Pinot meunier er hoveddruen i Marne dalen, så har man valgt også at plante Chardonnay og Pinot noir for at producere champagner med større kompleksitet.

I kælderen arbejder man både med rustfri ståltanke og fade, og blokere som hovedregel altid den malolaktiske omdannelse. Men der er ingen dogmer i wine makingen, og det man lægger vægt på er at producere champagner som er balanceret og let drikkelige. Så lyder det som noget for en, så er Louis Dehu bestemt værd at stifte bekendtskab med.

Sorter faldende

Tabel Liste

8 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

8 vare(r)

Louis Dehu er et lille familieejet hus, som går meget op i traditioner og relationer. Selv drueplukkerne har været der i årtier, og er alle med til at fejre høsten, som er et udtryk for alt det hårde arbejde, som er lagt champagnen.

Huset holder til i Venteuil i Valée de la Marne. I starten havde man kun Meunier, men med tiden har man også plantet både Pinot Noir og Chardonnay. I dag bruger man både egetræstønder og ståltanke til førstegæringen.

Det er et meget klassisk champagnehus, hvor du generelt får rigtig meget value for money.