Er du over 18 år?

Du er desværre ikke gammel nok til at tilgå denne side

Oudiette X Filles

I 2014 blev søstrene Margot og Charlotte en del af familieforetagendet Oudiette X Filles sammen med deres mor Florence.

Søstrene er tredje generation på en vingård, hvor kvinderne altid har stået i spidsen, og i dag er det Margot, der er primus motor. Hun driver, hvad man kunne betegne som et mikrovineri, hvor den vigtigste opgave er at udtrykke terroir. Det vil sige fokus på enkelte årgange, plots og druer.

Sorter faldende

Tabel Liste

1 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

1 vare(r)

Huset passer på deres natur og er HVE3 certificerede, som er det højeste niveau for bæredygtig vinfremstilling. De bruger ikke insekticider eller herbicider og al markarbejde foregår ved håndkraft og altså uden brug af maskiner.

Huset råder over 2,5 hektar med Pinot Noir, Chardonnay og en smule Meunier fordelt på 9 plots, der hver især behandles forskelligt med særligt fokus på biodiversitet og det enkelte plots udtryk i vinen.

Markerne ligger i Val du Petit Morin, syd Épernay tæt på landsbyen Beaunay. Deres Meunier-druer kommer fra Vallee de la Marne.

Huset gærer deres vine i bourgogne-fade, og de bruger kun første pres. Filosofien er at lade vinene gøre, "som de vil", hvorfor den malolaktiske omdannelse sker naturligt. Hver flaske og årgang er unik, så nogle gange flaskemodner de i 3 år, andre gange mere. Det vigtige er, at vinen når sit fulde potentiale, og derfor er der ikke en fast opskrift.

Vinene fra Oudiette X Filles er runde med en underliggende minralitet.