Pierre Gimonnet

Sorter faldende

Tabel Liste

7 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

7 vare(r)

Vi er i hjertet af Côte des Blancs – på de fineste terroirs i Champagneregionen – hvor den ædle grønne drue, Chardonnay, regerer suverænt. Familien har lavet vin i området siden 1750, og er kendte for at være blandt de bedste specialister i fremstillingen af champagner udelukkende på grønne druer, såkaldte blanc des blancs-champagner. Vinmarkerne tilhørende champagnehuset har indtil 2005 været fordelt mellem de tre landsbyer Cuis, Chouilly, og Cramant, hvoraf sidstnævnte er blandt de fornemmeste Grand Cru-marker i Cramant. I 2005 og 2008 købte Pierre Gimonnet & Fils yderligere marker omkring henholdsvis Oger og Vertus. I dag har Pierre Gimonnet & Fils over 28 hektar marker.

Pierre Gimonnet & Fils druer er dyrket på nogle af de ældste vinstokke, der findes i Champagneregionen. I Cramant har Pierre Gimonnet & Fils to parceller med stokke fra 1911 og 1913. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 40 år. Den høje gennemsnitsalder på vinstokkene kombineret med det unikke terroir giver Pierre Gimonnet & Fils et druemateriale af højeste kvalitet. Det smages tydeligt på slutresultatet.

Foruden det unikke druemateriale har Pierre Gimonnet & Fils også en unik fremstillingsproces. I over 30 år har Pierre Gimonnet & Fils lagret reservevin på glasflasker frem for i de traditionelt anvendte ståltanke, hvilket betyder, at den naturlige oxideringsproces minimeres. Vinen der skal gemmes til senere år, kommes på flaske og tilsættes 4g sukker og en lille mængde gær. Herefter begynder en svag gæringsproces, hvor den udviklede kuldioxid er med til at konservere vinen, indtil den skal blandes med den friske druemost fra årets høst.

Den svage gæringsproces skaber desuden en rest (sediment), der tilføjer ekstra kompleksitet og smag af mineraler til vinen. Den lange opbevaringstid betyder, at det lokale terroir kommer kraftigt til udtryk i det færdige produkt. Resultatet opleves tydeligt i Pierre Gimonnet & Fils’ basis cuvée, der indeholder reserve vine fra fem års druehøst – en basis cuvée med usædvanligt meget smag og struktur.
 
Pierre Gimonnet & Fils er et bemærkelsesværdigt champagnehus blandt gruppen af små producenter i Champagne-regionen. Huset skaber blanc des blancs-champagner af højeste kvalitet ved brug af unikke fremstillingsmetoder. Champagnerne leverer overraskende nye smagsoplevelser.
 
Et af Kaspers yndlingshuse.

FØLG VINTAGE CHAMPAGNE PÅ