Er du over 18 år?

Du er desværre ikke gammel nok til at tilgå denne side

Extra Brut Champagne

Hvis der står Extra Brut på flasken betyder det at den indeholder op til 6 g/L sukker. Og indikerer ofte også at producenten er gået efter et udtryk i sin(e) champagne(r), som er til den tørre/friske side. Dog kan dette kun bruges som en tommelfingerregel, da en champagnes udtryk og syre profil er en kompleks størrelse og selvom sukkerindhold har en indflydelse på disse, så er denne ikke nødvendigvis lineær mht. f.eks. sødme i dette korte interval, og det udtryk og syre profil x g/L giver i en champagne svarer ikke nødvendigvis til hvad x g/L giver i en anden champagne. Grunden til at hvis der står Extra Brut på flasken, at det så ofte indikerer at champagnen er til den tørrer side i udtrykket er fordi at champagneproducenter der bruger denne betegnelse normalt gerne vil hentyde til at champagnen har et forholdsvist friskt udtryk, da champagneproducenter som bruger en lav dosage, men ikke nødvendigvis vil skilte med det ofte skriver “Brut” på flasken. Brut dækker over at der er under 12 g/L sukker i champagnen. Så for at gøre champagne junglen endnu sværere at navigere, så kan en Brut champagne faktisk godt indeholde mindre sukker end en Extra Brut. Det hele kommer an på hvad producenten vælger at skrive på flasken. 

Det var hovedsageligt mindre champagneproducenter man så bruge dette dosage interval, men grundet sin stigende popularitet, så bruges den i dag af næsten alle, store som små.

Sorter faldende

Tabel Liste

5 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

5 vare(r)