Er du over 18 år?

Du er desværre ikke gammel nok til at tilgå denne side

Extra Brut Champagne

Hvis der står Extra Brut på flasken, betyder det, at den indeholder op til 6 g/L sukker. Og det indikerer ofte også, at producenten er gået efter et udtryk i sin(e) champagne(r), som er til den tørre/friske side. Dog kan dette kun bruges som en tommelfingerregel, da en champagnes udtryk og syreprofil er en kompleks størrelse, og selvom sukkerindhold har en indflydelse på disse, så er denne ikke nødvendigvis lineær mht. f.eks. sødme i dette korte interval, og det udtryk og syreprofil x g/L giver i en champagne, svarer ikke nødvendigvis til, hvad x g/L giver i en anden champagne.

Grunden til, at hvis der står Extra Brut på flasken, at det så ofte indikerer, at champagnen er til den tørre side i udtrykket, er, fordi champagneproducenter, der bruger denne betegnelse, normalt gerne vil hentyde til, at champagnen har et forholdsvist friskt udtryk, da champagneproducenter, som bruger en lav dosage, men ikke nødvendigvis vil skilte med det, ofte skriver “Brut” på flasken. Brut dækker over, at der er under 12 g/L sukker i champagnen. Så for at gøre champagnejunglen endnu sværere at navigere i, så kan en Brut champagne faktisk godt indeholde mindre sukker end en Extra Brut. Det hele kommer an på hvad, producenten vælger at skrive på flasken. 

Det var hovedsageligt mindre champagneproducenter, man så bruge dette dosage interval, men grundet sin stigende popularitet så bruges den i dag af næsten alle, store som små.

Sorter faldende

Tabel Liste

4 vare(r)

Sorter faldende

Tabel Liste

4 vare(r)